• Grad Vranje
  • ГРАД ВРАЊЕ

    Званична презентација града

Централа:
+381 (0)17 402 300
Портирница:
+381 (0)17 402 368
ГРАД ВРАЊЕ
Градска управа
Краља Милана бр. 1
17500 Врање
A+ A-

21. октобар 2011.

Сутра у Врању акциjа ""Волонтирам, зато што волим своj град“

 Саопштење за jавност

Запослени компаниjе Филип Морис у Србиjи уредили двориште и паркић обданишта „Дечиjа радост“ у Врању

 

Врање, 22. октобар 2011. године – Уређењем дворишта и паркића обданишта „Дечиjа радост“ у Врању, наставља се волонтерска акциjа запослених компаниjе Филип Морис у Србиjи. Акциjа „Волонтирам, зато што волим своj град“ овог октобра спроводи се у 15 градова широм Србиjе у коjима компаниjа послуjе.

Запослени компаниjе позвали су своjе колеге и пословне партнере да заjедно помогну да се уреди и улепша место коjе сматраjу значаjним за град у коjем живе и раде. На оваj начин, личним примером показали су да уз мало труда, времена и добре воље сви заjедно можемо да учинимо читаву Србиjу jош бољим местом за живот. Компаниjа Филип Морис у Србиjи и овога пута подржала jе волонтерску акциjу своjих запослених

„Ова 2011. година jе Европска година волонтирања, а компаниjа Филип Морис, организовањем акциjе „Волонтирам зато што волим своj град“, показуjе висок степен друштвене одговорности. Волонтери су наjзначаjниjа снага сваког националног друштва, покретачка снага хуманости и носиоци вредности људског потенциjала, због чега даjем пуну подршку компаниjи и акциjи, чиjи пример треба сви да следе.“ - истакао jе господин Мирољуб Стоjчић, градоначелник Врања.

„Оно што ову акциjу чини значаjном jесте чињеница да осим тога што на врло конкретан начин помаже да наш град буде jош лепши, она ширењем волонтерског духа међу колегама, пословним партнерима и суграђанима доприноси општем бољитку друштва у коjем живимо.“, рекла jе овом приликом Маjа Шотра, менаџер за комуникациjе и донациjе компаниjе Филип Морис у Србиjи.

“Организовање акциjе „Волонтирам, зато што волим своj град“ у дечjем вртићу jе добар начин да се побољшаjу услови за боравак деце, али и да се непосредно покаже наjмлађима како се воли и уређуjе град у коме се живи.” - изjавила jе овом приликом Снежана Станковић, секретар вртића „Дечиjа радост“.

Акциjа „Волонтирам, зато што волим своj град“ први пут jе покренута 2010. године захваљуjући идеjи и доброj вољи запослених у компаниjи Филип Морис у Србиjи. Вођени жељом да учине нешто како би помогли градовима у коjима компаниjа Филип Морис послуjе, запослени су се у маjу 2010. године организовали у волонтерске групе, коjе су у 14 градова широм Србиjе добровољним радом уредиле неке од важних простора у своjим градовима. Током лета 2011. године, запослени компаниjе су волонтерски прикупили 19.000 књига из своjих приватних и компаниjске библиотеке, и донирали их библиотекама и установама за старе у 15 градова широм Србиjе.