• Grad Vranje
  • ГРАД ВРАЊЕ

    Званична презентација града

Централа:
+381 (0)17 402 300
Портирница:
+381 (0)17 402 368
ГРАД ВРАЊЕ
Градска управа
Краља Милана бр. 1
17500 Врање
A+ A-

28. мај 2024.

Потписани Уговори о купопродаји сеоске куће са окућницом

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић потписао је данас у име Града Уговоре о купопродаји сеоске куће са окућницом са Стефаном Станковићем за куповину куће у селу Ратаје и брачним паром Марком Крстићем и Анитом Станковић Крстић за куповину куће у селу Александровац.

На основу Уговора и решења министра, Стефан Станковић је за куповину сеоске куће са окућнцом добио износ од 1.153.273 динара, док су Марко Крстић и Анита Станковић Крстић добили 1.132.444 динара.

Овај пројекат спроводи Министарство за бригу о селу у сарадњи са јединицама локалних самоуправа које врше процену тржишне вредности и проверавају да ли су регулисани имовинско-правни односи те непокретности. Уговори су закључени између Јединице локалне самоуправе, продавца и купца некретнине.

На Јавни позив су могли да се пријаве брачни и ванбрачни парови, млади пољопривредници и пољопривреднице и самохрани родитељи до 45 година старости који су желели да започну свој живот на селу тако што ће се осамосталити из родитељских домова или из градова прећи да живе на село.