• Grad Vranje
  • ГРАД ВРАЊЕ

    Званична презентација града

Централа:
+381 (0)17 402 300
Портирница:
+381 (0)17 402 368
ГРАД ВРАЊЕ
Градска управа
Краља Милана бр. 1
17500 Врање
A+ A-

13. мај 2024.

Отворена манифестација „Мај месец музике“

Вечерас је у сали Позоришта „Бора Станковић“ отворена традиционална манифестација посвећена класичној музици „Мај месец музике“. Приликом отварања присутне је поздравио заменик градоначелника Милан Илић. „Овог маја љубитељи класике имаће прилике да уживају у пажљиво бираним композицијама светски признатих аутора. Ово је манифестација која је, не само својим трајањем, већ и садржајем показала да је вредна пажње. О томе сведочи и број посетилаца који редовно прати концерте, те слободно можемо рећи да је успела да изгради своју публику. Када је у питању сарадња локалне самоуправе и Музичке школе она је на изузетно високом нивоу. Град Врање трудиће се да, као и до сада, континуирано улаже како у инфраструктуру, тако и у наставни кадар, како би се музички талентована деца нашег града несметано развијала и усавршавала своје вештине. Да је тако сведочи и податак да је школа захваљујући граду добила нови простор за одржавање наставе, јер је постојећи постао претесан за 339 ђака на 8 одсека. Све ово довољан је подстрек за бољи и квалитетнији рад, као и за креирање примамљивих садржаја, као што је и сама манифестација ,,Мај месец музике'', истакао је заменик градоначелника.

Директорка Музичке школе „Стеван Мокрањац“, Тања Близнаковски истакла је да ће ове године публика уживати у наступима реномираних солиста, камерних ансамбала и хора ученика Музичке школе. "Ова манифестација завређује велику пажњу будући да се ради о младим уметницима, али са великом и сигурном музичком каријером", истакла је директорка.

Прве вечери фестивала наступио је македонски уметник Страшо Темкоф на флаути и Битољски камерни оркестар.

Свечаности је присуствовала и председница Скупштине града Зорица Јовић. Програмом је предвиђено да се до 31. маја, одржи укупно 12 концерата, на којима ће се представити извођачи и музичари из Србије и Северне Македоније. Ово је 24. манифестација коју организује Музичка школа „Стеван Мокрањац“ уз подршку Града и Министарства културе. Концерти ће бити одржани у Позоришту, Дому војске и Концертној сали музичке школе, а улаз је бесплатан за све посетиоце.