• Grad Vranje
  • ГРАД ВРАЊЕ

    Званична презентација града

Централа:
+381 (0)17 402 300
Портирница:
+381 (0)17 402 368
ГРАД ВРАЊЕ
Градска управа
Краља Милана бр. 1
17500 Врање
A+ A-

26. мај 2024.

Отворен Међународни мини баскет фестивал

У Спортској хали у Врању, данас је градски већник за спорт, образовање и верске заједнице Ненад Ђорђевић отворио 5. Међународни мини баскет фестивал под називом „Срећно детињство“.

„Драга децо, желим вам да се данас лепо дружите, играте кошарку и стекнете нова познанства. Труд, рад и таленат ће вам помоћи да постанете шампиони и остварите што бољи резултат. Град Врање ће увек подржавати овакве манифестације на којима се промовише здрав начин живота, спорт, рекреација и дружење. Запамтите да сте данас сви победници, а они који су мало бољи нека освоје награде“, истакао је већник.

Присутнима се на отварању обратио председник Удружења Мини баскета Србије Раде Георгијевски. „Захваљујем што сте данас дошли у оволиком броју да се дружимо, јер сте ви децо будућност наше кошарке. Будите добри, срећни и нека вам овај дан остане у најлепшим успоменама“, истакао је Раде Георгијевски.

На скупу је говорио и председник Регионалног кошаркашког савеза Јужне Србије Вуле Вуковић. „Данас Србија има најбоље кошаркаше света, Србија је била, јесте и остаће земља кошарке. Хвала Граду што се кошарка промовише, игра и подржава“ рекао је Вуковић.

Председник Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање града Врања, Марко Ристић пожелео је свим учесницима да наставе да се баве спортом, да освоје што бољи пласман и стекну пријатељства у кошарци која ће да трају читавог живота.

Међународни мини баскет фестивал одржава се у склопу манифесрације „Врањско спортско лето 2024.“, а организатор је кошаркашки клуб „Пантери“ под покровитељством Града. На фестивалу учествује око 1100 деце из 26 клубова из Србије и Северне Македоније.