• Grad Vranje
  • GRAD VRANJE

    Zvanična prezentacija grada

Centrala:
+381 (0)17 402 300
Portirnica:
+381 (0)17 402 368
GRAD VRANJE
Gradska uprava
Kralja Milana br.1
17500 Vranje
A+ A-

31. maj 2024.

Svečano otvoren pogon fabrike „Mona“

Gradonačelnik Vranja, dr Slobodan Milenković zajedno sa generalnim direktorom fabrike „Mona“ Urošem Momirovićem otvorio je proizvodni pogon u Vranju i tom prilokom istakao da je za razvoj grada i ekonomski rast važno jačanje privatnog sektora.

„Proširenje vaše dosadašnje proizvodnje na teritoriji Vranja je značajno, jer su otvorena 52 nova radna mesta, sa planom, kako su nam iz vaše kompanije preneli, da taj broj bude udvostručen do kraja godine. Podrška malim i srednjim preduzećima, kreiranje adekvatnog poslovnog okruženja i stvaranje povoljnih uslova za poslovanje, mehanizmi su koji mogu doprineti unapređenju privatnog sektora. Grad Vranje sprovodi politiku lokalnog ekonomskog razvoja, kroz realizaciju više mera: izgradnju i unapređenje ekonomske infrastrukture, olakšavanje lokalnih procedura i uvođenje novih servisa za privredu, kao i sprovođenjem mera direktne podrške zapošljavanju kroz Lokalni akcioni plan zapošljavanja. Lokalna samouprava će i u narednom periodu nastaviti da pruža  pomoć i podršku privatnom sektoru. Važan nam je dolazak novih investitora, otvaranje radnih mesta, ali i proširenje proizvodnje postojećih kompanija, upravo poput kompanije ,,Mona“, rekao je gradonačelnik.

Prilikom svečanog otvaranja generalni direktor je naglasio da kompanija „Mona“ postoji već 35 godina i da su izabrali naš grad za otvaranje pogona jer je Vranje poznato po tekstilnoj i obućarskoj industriji. „Ovde smo imali domaćinski prijem i stekli partnerski odnos sa gradom i rukovodstvom. Ovom prilikom bih se zahvalio na pomoći i računamo da ćemo u bliskoj budućnosti doći do 150 zaposlenih u Vranju. Ovo je lokalna investicija i planiramo da ostanemo dugoročno. Do sada smo investirali preko 800.000 evra, ali ćemo nastaviti sa opremanjem pogona, potrebne su dodatne police, linije i proširenja. Zadovoljni smo jer su nas prepoznali kao dobrog poslodavca, trudimo se da razumemo ljude i da na obostrano zadovoljstvo dugo trajemo. Sprovodićemo i obuke za naše radnike kada je u pitanju izrada kožnih tašni, novčanika i galanterije, nakon čega će radnici postati izvrsni majstori u svom poslu“, istakao je Uroš Momirović.

Svečanom otvaranju prisustvovali su zamenik gradonačelnika Milan Ilić, predsednica Skupštine grada Zorica Jović, načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, gradski većnici i predstavnici grada.

U fabrici „Mona“ ručno se izrađuju proizvodi od kože, tekstila i krzna. U ovom trenutku kompaniju čini preko 900 zaposlenih u pet zemalja i trend rasta se nastavlja.


NAJNOVIJE VESTI

19. jul 2024.
U okviru "Vranjskog sportskog leta 2024", u nedelju 21. jula, biće održana Biciklijada, manifestacija koja je u prvoj godini...