• Grad Vranje
  • GRAD VRANJE

    Zvanična prezentacija grada

Centrala:
+381 (0)17 402 300
Portirnica:
+381 (0)17 402 368
GRAD VRANJE
Gradska uprava
Kralja Milana br.1
17500 Vranje
A+ A-

15. april 2024.

„ŠAF put Kine“

ŠAF će uz podršku grada Vranja i Ministarstva kulture i informisanja imati prezentaciju svoje produkcije u Pekingu, u subotu, 20. aprila, u okviru konkursa za godišnji program Srpskog kulturnog centra „Ivo Andrić“. Radionica animacije sa decom iz Pekinga biće održana u nedelju, 21. aprila. Tim ŠAF-a čine Jasmina Stojanović, Snežana Trajković, Seta Veličković Cvetković i Nela Đurčija.

„Izuzetna nam je čast što smo prepoznati od strane Ministarstva kulture da se naša prezentacija uvrsti u godišnji program Srpskog kulturnog centra u Pekingu. Nesumnjivo je da je animacija veoma interesantna za decu i mlade kao spoj klasičnih formi umetnosti i novih digitalnih medija. Verujemo da će odabrani filmovi iz dugogodišnje produkcije ŠAF-a naići na dobar prijem kod kineske publike“, poručuju iz ove ustanove.

ŠAF važi za ustanovu koja je nosilac razvoja dečijeg animiranog filma u Srbiji. Pokazatelj tradicionalno dobrih veza sa kolegama iz celog sveta je i potvrda da će članovi ASIFA Kina doći na prezentaciju i tribinu ŠAF-a u Pekingu.