• Grad Vranje
  • GRAD VRANJE

    Zvanična prezentacija grada

Centrala:
+381 (0)17 402 300
Portirnica:
+381 (0)17 402 368
GRAD VRANJE
Gradska uprava
Kralja Milana br.1
17500 Vranje
A+ A-

27. novembar 2023.

Porodica Janković dobila bespovratna sredstva za kupovinu seoske kuće

U okviru programa Ministarstva za brigu o selu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije, danas su potpisani Ugovori o kupoprodaji kuće u selu Moštanica. Ugovore je u ime grada Vranja, kao partnera u realizaciji ovog programa Ministarstva za brigu o selu, potpisao predsednik Privremenog organa Grada Vranja dr Slobodan Milenković sa korisnicima Kristinom i Milošem Janković i vlasnicom predmetne nekretnine Stanom Pešić. Na osnovu Javnog poziva Ministarstva za brigu o selu bračni par Janković iz sela Moštanice za kupovinu seoske kuće sa okućnicom dobio je 1.122.212 dinara. Novi vlasnici nemaju pravo da otuđe kupljenu nekretninu narednih 10 godina.

Pomenuti program Ministarstva za brigu o selu sprovodi se u saradnji sa jedinicama lokalnih samouprava, koje vrše procenu tržišne vrednosti i proveravaju da li su regulisani imovinsko-pravni odnosi te nepokretnosti. U protekle dve godine iz ovog programa Ministarstva za brigu o selu na teritoriji grada Vranja 7 korisnika je dobilo nove domove, od 17 koliko se javilo na konkurs, dok su u 2023. godini 2 korisnika dobila nove domove. Podnosioci prijave na konkurs bili su bračni i vanbračni parovi, mladi poljoprivrednici i poljoprivrednice i samohrani roditelji, do 45 godina starosti koji su želeli da započnu svoj život na selu tako što će se osamostaliti iz roditeljskih domova ili iz gradova preći da žive na selo.


NAJNOVIJE VESTI

4. mart 2024.
Grad Vranje učestvovao je na  Javnom konkursu Ministarstva za zaštitu životne sredine za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije...