• Grad Vranje
  • GRAD VRANJE

    Zvanična prezentacija grada

Centrala:
+381 (0)17 402 300
Portirnica:
+381 (0)17 402 368
GRAD VRANJE
Gradska uprava
Kralja Milana br.1
17500 Vranje
A+ A-

28. januar 2024.

Oslobodiocima Vranja odata počast kraj spomen obeležja u Osatici

Tradicionalnim maršom do Osatice „Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine" i polaganjem venaca i cveća na Spomenik poginulim srpskim ratnicima u Osatici, nastavljeno je obeležavanje Dana grada. Prisutnima se obratio predsednik Privremenog organa Grada Vranja dr Slobodan Milenković ističući da je ovo prilika za podsećanje na  neustrašive srpske  ratnike i njihovu ogromnu žrtvu koju su podneli za dobrobit svih nas.  ,,Naša  je obaveza  da se  sa posebnim pijetetom sećamo naših hrabrih predaka, da ih pominjemo i nikada ne zaboravimo njihovo junaštvo, odlučnost i čvrstu rešenost na putu ka slobodi. I zbog toga, uz negovanje sećanja na slavnu prošlost, neophodno je da svoj grad čuvamo i u miru razvijamo. Da budemo dostojni potomci naših predaka. Da poput njih budemo odlučni i dosledni i da ne odustajemo u dostizanju ciljeva usmerenih na rast i unapređenje države i društva. Na taj način, uz poštovanje istorije, pokazujemo odgovornost i spremnost da nastavimo putem napretka i izgradnje stabilne budućnosti“, istakao je Milenković.

Na spomen obeležje u Osatici  vence i cveće položile su delegacije  Grada, Vojske Srbije, SUBNOR-a  i  Udruženja potomaka ratnika, veterana i planinara.


NAJNOVIJE VESTI

19. jul 2024.
U okviru "Vranjskog sportskog leta 2024", u nedelju 21. jula, biće održana Biciklijada, manifestacija koja je u prvoj godini...