• Grad Vranje
  • GRAD VRANJE

    Zvanična prezentacija grada

Centrala:
+381 (0)17 402 300
Portirnica:
+381 (0)17 402 368
GRAD VRANJE
Gradska uprava
Kralja Milana br.1
17500 Vranje
A+ A-

23. februar 2024.

Na Pedagoškom fakultetu u Vranju Dan nauke i inovacija

Na Pedagoškom fakultetu u Vranju, u ponedeljak 26. februara od 12 časova, biće održan Deveti Dan nauke i inovacija, a u okviru nacionalnog projekta koji Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija sprovodi pod sloganom „Srbija zemlja nauke, zemlja inovacija”. Dani nauke i inovacija otganizuju se u gradovima širom Srbije, sa ciljem podizanja svesti javnosti o značaju unapređenja i ulaganja u nauku, tehnološki razvoj i inovacije. U okviru skupa, predstavnici Fonda za inovacionu delatnost, Fonda za nauku i Centra za promociju nauke predstaviće sve aktuelne teme u oblasti nauke i inovacija kroz dinamičan sadržaj. Ova značajna inicijativa omogućiće posetiocima sveobuhvatni pristup informacijama u vezi sa programima podrške, izvorima finansiranja, poreskim olakšicama, resursima i infrastrukturom istraživačkog i inovacionog ekosistema, koji su stalno dostupni u okviru relevantnih institucija", navodi se u pozivu sa Pedagoškog fakulteta.

Prisutnima će se na otvaranju obratiti i državni sekretar Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Miroslav Trajanović, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i dekanica Pedagoškog fakulteta u Vranju Dragana Stanojević.


NAJNOVIJE VESTI

24. april 2024.
Iz JP „Vodovod“ obaveštavaju sugrađane da će u toku današnjeg dana zbog oštećenja na vodovodnoj mreži od strane spoljnih...