• Grad Vranje
  • ГРАД ВРАЊЕ

    Званична презентација града

Централа:
+381 (0)17 402 300
Портирница:
+381 (0)17 402 368
ГРАД ВРАЊЕ
Градска управа
Краља Милана бр. 1
17500 Врање
A+ A-

22. децембар 2023.

За викенд у позоришту премијера представе за децу ,,Црвенкапа'', у биоскопу ,,Чувари формуле'' Драгана Бјелогрлића

На репертоару врањског театра у петак, 22 децембра, у 19 сати на вечерњој сцени је Јавни час ,,Хајде да се играмо - Наших (четрдесет) пет минута". Реч је о представи коју су припремили полазници старије групе школе глуме која ће бити одиграна у хуманитарне сврхе. Тако ће сви посетиоци платити улазницу по мери срца, а сав новац биће уплаћен за помоћ у лечењу Вивијен из Врања. На дечјој сцени у недељу, 24. децембра, премијерно ће бити изведена представа ,,Црвенкапа'', коју је по мотивима Браће Грим режирао Бојан Јовановић. Због великог интересовања представа ће се играти у два термина од 12 и 13 сати, а специјални гост на премијери биће Деда Мраз.

Када је у питању биоскопски репертоар предстојеће суботе, 23. децембра, биће приказана два филма. У термину за малишане, од 12 сати је филм ,,Маша и медвед: Још забавније''. Реч је о анимираном филму који представља  авантуру за целу породицу. ,,Вежите се, предстоји вам опасна вожња док Маша креће на фантастично путовање од шуме до града и назад. Прва станица је свадба и оног тренутка када Маша стигне, следи невоља! Док се игра са младиним велом, Маша изазива гунгулу, трка се на колицима за торту и јури голубове. Бићете увучени у задивљујућу и дирљиву божићну бајку усредсређену на дванаест месеци. Маша и њен нови пријатељ учиниће све што могу да запале дух магије у срцима. Припремите се за неочекиване обрте и узбудљиве тренутке, права авантура је иза угла'', поручују из продукције..

На вечерњој сцени од 18 и 21 сат је још једно ново домаће остварење, филм ,,Чувари формуле''. Реч је о српској филмској драми у режији Драгана Бјелогрлића, по сценарију Вука Ршумовића, а који је настао по мотивима романа ,,Случај Винча'' професора Горана Милашиновића. ,,У јеку хладноратовске кризе, група научника у Институту Винча спроводи тајни пројекат који предводи професор Драгослав Поповић. Стицајем непредвиђених околности, они бивају изложени смртоносној дози зрачења, због чега их југословенска тајна полиција одводи на лечење у Клинику Кири у Паризу. Француски докторски тим на челу са професором Жоржом Матеом закључује да је њихово стање критично и да су им дани одбројани. Он предлаже да се по први пут у историји изведе деликатна и неизвесна интервенција. Да ли је у питању експеримент над живим људима или он заиста жели да им помогне – постаје мучно питање за југословенске научнике'', кратак је опис филма. Kарте за позоришне представе и филмске хитове осим на билетарници, могу се купити и онлајн на сајту Позоришта.


НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

16. април 2024.
Градски већник за пољопривреду, агроекономију, развој села и заштиту животне средине, Небојша Стаменковић, данас је у Министарству за бригу...
15. април 2024.