• Grad Vranje
  • ГРАД ВРАЊЕ

    Званична презентација града

Централа:
+381 (0)17 402 300
Портирница:
+381 (0)17 402 368
ГРАД ВРАЊЕ
Градска управа
Краља Милана бр. 1
17500 Врање
A+ A-

29. новембар 2023.

Врање у председништву СКГО

У Београду је данас одржана редовна 51. седница Скупштина Сталне конференциjе градова и општина, у чиjем раду је учествовала и чланица Привременог органа Града Врања Зорица Јовић. Основна тема 51. Скупштине СКГО је велики јубилеј – 70 година од њеног оснивања, те је посебно разматрана у оквиру програмског дела Скупштине, са освртом на изазове и приоритете асоцијација локалне самоуправе данас. Поред делегација градова и општина у Републици Србији, на Скупштини су учествовали и наjвиши представници државних органа, владиних и невладиних организација и институција, међународних организација, дипломатског кора, донатордских институција, других партнерских организација и програма и представници асоцијација локалних власти из региона. У складу са статутом СКГО, на Скупштини су одржани и редовни избори за органе СКГО и разматрана документа од значаја за рад органиације у наредној години.

У конкуренцији градова и општина, Град Врање је изабран у председништву СКГО-а. Након гласања и у наредном двогодишњем мандату за председавајући у СКГО изабран је град Лесковац.

 


НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

4. март 2024.
Град Врање учествовао је на  Јавном конкурсу Министарства за заштиту животне средине за доделу средстава за суфинансирање реализације...