• Grad Vranje
  • ГРАД ВРАЊЕ

    Званична презентација града

Централа:
+381 (0)17 402 300
Портирница:
+381 (0)17 402 368
ГРАД ВРАЊЕ
Градска управа
Краља Милана бр. 1
17500 Врање
A+ A-

25. децембар 2023.

Сутра отварање изложбе радова са ,,Летњег атељеа 2023''

У уторак, 26. децембра, са почетком у 19 сати, у Галерији Народног универзитета у Врању биће отворена изложба радова ,, Летњи атеље 2023''. Реч је о радовима који су настали током овогодишњег Летњег атељеа'', органзованог у оквиру Врањског културног лета. У Галерији Народног универзитета стварала су 34 уметника, различитог узраста и различитог сензибилитета, који су користили разноврсне технике, те ће се на изложби наћи: слике, цртежи, гваш техника, акварел, дуборез, керамика.  

,,Наши млађи суграђани били су заинтересовани посматрачи који су се са лакоћом прикључили и стварали раме уз раме са учесницима атељеа, инспиришући једни друге. Ко доживи једом „Летњи атеље” увек се са радошћу враћа, јер се овде стичу сликарске вештине, али и нова пријатељства, стварају се нове нераскидиве везе, носе се незаборавне успомене. Ове године „Летњи атеље“ прославио је свој први јубилеј'', поручују из ЈУ Народни универзитет, која је организатор овог ликовног дешавања. Љубитељи ликовне уметности поставку ће моћи да разгледају и током јануара.

 

              

                             


НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

16. април 2024.
Градски већник за пољопривреду, агроекономију, развој села и заштиту животне средине, Небојша Стаменковић, данас је у Министарству за бригу...
15. април 2024.