• Grad Vranje
  • ГРАД ВРАЊЕ

    Званична презентација града

Централа:
+381 (0)17 402 300
Портирница:
+381 (0)17 402 368
ГРАД ВРАЊЕ
Градска управа
Краља Милана бр. 1
17500 Врање
A+ A-

15. април 2024.

„ШАФ пут Кине“

ШАФ ће уз подршку града Врања и Министарства културе и информисања имати презентацију своје продукције у Пекингу, у суботу, 20. априла, у оквиру конкурса за годишњи програм Српског културног центра „Иво Андрић“. Радионица анимације са децом из Пекинга биће одржана у недељу, 21. априла. Тим ШАФ-а чине Јасмина Стојановић, Снежана Трајковић, Сета Величковић Цветковић и Нела Ћурчија.

„Изузетна нам је част што смо препознати од стране Министарства културе да се наша презентација уврсти у годишњи програм Српског културног центра у Пекингу. Несумњиво је да је анимација веома интересантна за децу и младе као спој класичних форми уметности и нових дигиталних медија. Верујемо да ће одабрани филмови из дугогодишње продукције ШАФ-а наићи на добар пријем код кинеске публике“, поручују из ове установе.

ШАФ важи за установу која је носилац развоја дечијег анимираног филма у Србији. Показатељ традиционално добрих веза са колегама из целог света је и потврда да ће чланови АСИФА Кина доћи на презентацију и трибину ШАФ-а у Пекингу.