• Grad Vranje
  • ГРАД ВРАЊЕ

    Званична презентација града

Централа:
+381 (0)17 402 300
Портирница:
+381 (0)17 402 368
ГРАД ВРАЊЕ
Градска управа
Краља Милана бр. 1
17500 Врање
A+ A-

1. новембар 2023.

Председник Народне скупштине расписао локалне изборе

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић потписао је данас Одлуку о расписивању избора за одборнике скупштина градова и скупштина општина у Републици Србији.

Расписани су избори за одборнике скупштина градова: Београда, Врања, Крагујевца, Краљева, Крушевца, Лесковца, Лознице, Новог Пазара, Пирота, Прокупља, Смедерева и Шапца и скупштина општина: Александровац, Бабушница, Баточина, Бела Паланка, Блаце, Богатић, Бојник, Брус, Варварин, Велика Плана, Велико Градиште, Владимирци, Владичин Хан, Власотинце, Гаџин Хан, Голубац, Деспотовац, Димитровград, Дољевац, Жабари, Жагубица, Житорађа, Кнић, Коцељева, Крупањ, Куршумлија, Кучево, Лајковац, Лапово, Лебане, Љиг, Љубовија, Мали Зворник, Мало Црниће, Медвеђа, Мерошина, Осечина, Параћин, Петровац на Млави, Пожега, Прибој, Пријепоље, Ражањ, Рача, Рековац, Сокобања, Топола, Трговиште, Трстеник, Ћићевац, Ћуприја, Уб и Црна Трава за 17. децембар 2023. године.

Орлић је позвао све грађане и политичке актере да узму учешће на изборима.

„Позивам све грађане и политичке актере да узму учешће на овим изборима, да на њима сви заједно као друштво покажемо пун демократски капацитет, да га учинимо још снажнијим, дамо сопствени допринос стабилности и да у наступајућој изборној кампањи говоримо о програмима, њиховом политичком садржају, да уз све међусобне разлике покажемо да смо у стању да то радимо на достојанствен, пристојан начин, да покажемо свест да питање како људи живе није ни игра ни забава, већ је то тежак посао који захтева максималну озбиљност“, рекао је др Орлић. Он је нагласио да нема сумњу да ће грађани изабрати најбоље планове и програме, односно оне који значе добру будућност, резултате на понос свима и даљи напредак, а да ће неприкосновену вољу грађана исказану на демократским изборима поштовати сви учесници, зато што је воља народа, како је нагласио, светиња. Одлука о расписивању избора ступа на снагу тренутком објављивања у Службеном гласнику.

Извор: www.parlament.gov.rs