• Grad Vranje
  • ГРАД ВРАЊЕ

    Званична презентација града

Централа:
+381 (0)17 402 300
Портирница:
+381 (0)17 402 368
ГРАД ВРАЊЕ
Градска управа
Краља Милана бр. 1
17500 Врање
A+ A-

15. мај 2024.

Градоначелник одржао састанак са делегацијом Спортског савеза Србије

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић одржао је састанак са делегацијом Спортског савеза Србије на челу са председником Савеза Давором Штефанеком. Састанку су присуствовали градски већник за спорт, образовање и верске заједнице Ненад Ђорђевић и градски већник за буџет, финансије и привреду Бојан Костић. Том приликом донета је одлука да Спортски савез града Врања пређе у надлежност Спортског савеза Србије.

„Наш је општи интерес да Спортски савез функционише и организационо и по питању финансија. Надам се да ћемо успети да побољшамо ситуацију како бисмо спорт града Врања подигли на виши ниво и како би постао препознатљив. Задатак који заједнички морамо да решавамо подразумева да све оно што је законом дефинисано о спорту из надлежности Спортског савеза Србије полако преносимо на локал“, истакао је градоначелник.

Председник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек нагласио је да је општи циљ  да у Србији спорт напредује и на локалном нивоу. „Локални спорт је кључ успеха и резултата. Када будемо имали чврст Спортски савез у граду, онда можемо да очекујемо и неке нове шампионе и резултате. Хвала вам на иницијативи и жељи да се унапреди спорт и сарадња подигне на виши ниво“, истакао је Штефанек.

На састанку су договорени кључни кораци о даљем раду Спортског савеза у граду, а који подразумевају израду правилника, преузимање надлежности од стране Спортског савеза Србије и одређивање буџета.

Након тога у Позоришту ,,Бора Станковић“, Давор Штефанек са сарадницима, одржао је састанак и са представницима спортских организација Града Врања. ,,Уверавамо вас, да ће Спортски савез Србије своје надлежности испуњавати у потпуности у складу са законом о спорту. Као почетни корак већ је организован Спортски одбор за Град Врање. Позивам вас да заједнички допринесемо даљем развоју спорта у Врању“, истакао је Штефанек.