Gradske vesti

Bioskop- ova nedelja u Vranju u znaku najnovijih filmskih ostvarenja

23. novembar 2021, Vranje
  • Bioskop- ova nedelja u Vranju u znaku najnovijih filmskih ostvarenjaBioskop- ova nedelja u Vranju u znaku najnovijih filmskih ostvarenjaBioskop- ova nedelja u Vranju u znaku najnovijih filmskih ostvarenja
    1/3

    Na repertoaru vranjskog bioskopa danas, 24. i 25. novembra u 20 sati je film Jelene Popović ,,Božiji čovek’’. Reč je o drami koja slika život Svetog Nektarija Eginskog iz Grčke, koji je za života bio neprestano proganjan. Vera u Boga mu je tokom celog života bila najbolja odbrana. Priča o veri i nadi je u samom centru filma ,,Božiji čovek”.

    Već 26, 27. i 28. novembra filmofili u Vranju u dva termina dnevno, od 18 i 21 sat, moći će da pogledaju novi film Srđana Dragojevića ,,Nebesa’’, koji je svetsku premijeru imao na festivalu u Lokarnu. Žanrovski je svrstan u crnu komediju, a inspirisan je trima pričama francuskog pisca Marcel-a Aime-a. Priče o uticaju čuda na postkomunističko društvo u tranzicionom periodu, smeštene su u 1993, 2001. i 2026 godinu. Pojava ČUDA je odgovor kolektivne svesti na promene koje primoravaju celu zajednicu da svet oko sebe, okrenut naopako, vidi u novom svetlu i čudesnoj perspektivi. ,,Nebesa'' su film koji postavlja brojna pitanja, ali ne nudi jednoznačne odgovore, već ostavlja gledaocu slobodu da o njima razmišlja. I u ovom ostvarenju Srđana Dragojevića glume zvučna imena srpske glumačke scene: Goran Navojec, Ksenija Marinković, Bojan Navojec, Nataša Marković, Sana Kostić, Radoslav Rale Milenković, Miloš Samolov, Nela Mihajlović, Nikola Pejaković, Srđan Žika Todorović, Miloš Timotijević, Anđelka Prpić, Ana Mandić.

    U dane vikenda, 27. i 28. novembra, od 12 sati je film za decu ,,Enkanto magični svet’’. Animirana priča o neobičnoj porodici Madrigali, koja živi skrivena u magičnoj kući u planinama Kolumbije, u divnom i šarmantnom mestu zvanom Enkanto. Karte za kompletan bioskopski repertoar mogu se kupiti na biletarnici Pozorišta ,,Bora Stanković’’.