Gradske vesti

Uskoro početak onlajn javne rasprave o Nacrtu akcionog plana za unapređenje socijalnih usluga Grada Vranja

27. oktobar 2021, Vranje
 • Uskoro početak onlajn javne rasprave o Nacrtu akcionog plana za unapređenje socijalnih usluga Grada Vranja
  1/1

  U prvoj polovini novembra počinje javna rasprava o Nacrtu akcionog plana za unapređenje socijalnih usluga Grada Vranja, koji će biti objavljen na inovativnoj platformi za uključivanje građana u procese donošenja odluka. Participativnu platformu koriste organizacije, institucije i preko 300 lokalnih samouprava u svetu za komunikaciju sa građanima.

  Platforma omogućava aktivnu onlajn raspravu o sugestijama i komentarima u realnom vremenu, pa će korisnici, odnosno građani, biti obavešteni na brz, jednostavan i javan način.

  Akcioni plan za unapređenje socijalnih usluga grada Vranja razvijen je u okviru pružanja mentorske podrške Savetodavnim telima u procesu izrade lokalnih planskih dokumenata za Vranje, Lebane i Bujanovac. Savetodavna tela čine predstavnici organizacija civilnog društva, lokalne samouprave i Centra za socijalni rad Vranje.

  Izrada Akcionog plana deo je programa podrške državnim organima i javnim službama u uvođenju i testiranju modaliteta za kvalitetniji pristup građana socijalnim uslugama i prevazilaženju prepreka za inkluziju oseljivih grupa u etnički mešovitim sredinama.