• Grad Vranje
  • GRAD VRANJE

    Zvanična prezentacija grada

Centrala:
+381 (0)17 402 300
Portirnica:
+381 (0)17 402 368
GRAD VRANJE
Gradska uprava
Kralja Milana br.1
17500 Vranje
A+ A-

26. maj 2024.

Otvoren Međunarodni mini basket festival

U Sportskoj hali u Vranju, danas je gradski većnik za sport, obrazovanje i verske zajednice Nenad Đorđević otvorio 5. Međunarodni mini basket festival pod nazivom „Srećno detinjstvo“.

„Draga deco, želim vam da se danas lepo družite, igrate košarku i steknete nova poznanstva. Trud, rad i talenat će vam pomoći da postanete šampioni i ostvarite što bolji rezultat. Grad Vranje će uvek podržavati ovakve manifestacije na kojima se promoviše zdrav način života, sport, rekreacija i druženje. Zapamtite da ste danas svi pobednici, a oni koji su malo bolji neka osvoje nagrade“, istakao je većnik.

Prisutnima se na otvaranju obratio predsednik Udruženja Mini basketa Srbije Rade Georgijevski. „Zahvaljujem što ste danas došli u ovolikom broju da se družimo, jer ste vi deco budućnost naše košarke. Budite dobri, srećni i neka vam ovaj dan ostane u najlepšim uspomenama“, istakao je Rade Georgijevski.

Na skupu je govorio i predsednik Regionalnog košarkaškog saveza Južne Srbije Vule Vuković. „Danas Srbija ima najbolje košarkaše sveta, Srbija je bila, jeste i ostaće zemlja košarke. Hvala Gradu što se košarka promoviše, igra i podržava“ rekao je Vuković.

Predsednik Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje grada Vranja, Marko Ristić poželeo je svim učesnicima da nastave da se bave sportom, da osvoje što bolji plasman i steknu prijateljstva u košarci koja će da traju čitavog života.

Međunarodni mini basket festival održava se u sklopu manifesracije „Vranjsko sportsko leto 2024.“, a organizator je košarkaški klub „Panteri“ pod pokroviteljstvom Grada. Na festivalu učestvuje oko 1100 dece iz 26 klubova iz Srbije i Severne Makedonije.