• Grad Vranje
  • GRAD VRANJE

    Zvanična prezentacija grada

Centrala:
+381 (0)17 402 300
Portirnica:
+381 (0)17 402 368
GRAD VRANJE
Gradska uprava
Kralja Milana br.1
17500 Vranje
A+ A-

31. oktobar 2023.

Održana prva sednica Privremenog organa Grada Vranja

Na osnovu člana 86. stav 6. Zakona o lokalnoj samoupravi, člana 43. stav 2. Zakona o Vladi i tačke 4. stav 4. Odluke o raspuštanju Skupštine grada Vranja i obrazovanju Privremenog organa grada Vranja, Vlada Republike Srbije, u ponedeljak, 30. oktobra 2023. godine donela je Rešenje o imenovanju predsednika i članova Privremenog organa grada Vranja. U Privremeni organ grada Vranja imenovani su:

-za predsednika: dr Slobodan Milenković,  

-za članove: Goran Nikolić, Zorica Jović, Srđan Dekić i Borivoje Antić.

Na prvoj sednici Privremenog organa Grada Vranja, održanoj danas, kojom je predsedavao predsednik Privremenog organa dr Slobodan Milenković, najpre je razmatran i usvojen Poslovnik ovog organa. U nastavku sednice usvojeni su Predlozi odluka o raspuštanju Skupštine Gradske opštine Vranjska Banja i obrazovanju Privremenog organa ove gradske opštine. Rešenjem o imenovanju Privremenog organa Gradske opštine Vranjska Banja, za predsednika ovog tela imenovan je Dragan Sentić, a za članove Svetlana Cvetković, Aleksandra Popović, Marko Nikolić i Ivica Milenković. Takođe, razmatran je i usvojen Predlog rešenja o prestanku funkcije sekretara Skupštine grada, kao i Predlog o imenovanju sekretara i zamenika sekretara Privremenog organa Grada Vranja. Za sekretara je  imenovana  Jelena Pejković, a za zamenika Jelena Maksić. Na današnjoj sednici usvojeno je Rešenje o prestanku funkcije predsednika Skupštine grada dr Dejana Tričkovića, kao i Odluka o prestanku mandata odbornika Skupštine grada Vranja. Privremeni organ Grada Vranja usvojio je i Rešenja o prestanku dužnosti gradonačelnika Grada Vranja dr Slobodana Milenkovića, zamenika gradonačelnika Zorice Jović i članova Gradskog veća.

Sednici Privremenog organa Grada Vranja prisustvovao je načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.

 


NAJNOVIJE VESTI

18. april 2024.
U subotu, 20. aprila, biće organizovano uručivanje boračkih legitimacija u Vranju. Na događaju koji počinje od 11 časova u...