• Grad Vranje
  • GRAD VRANJE

    Zvanična prezentacija grada

Centrala:
+381 (0)17 402 300
Portirnica:
+381 (0)17 402 368
GRAD VRANJE
Gradska uprava
Kralja Milana br.1
17500 Vranje
A+ A-

23. april 2024.

Od četvrtka akcija pojačane kontrole saobraćaja

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova obaveštavaju građane da će u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine, saobraćajna policija sprovoditi akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

„Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije („presretačima“), dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila" stoji u saopštenju.

U sklopu ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope“), biće realizovana i akcija „Speed Marathon“ tokom srede, 01. maja, kada će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da daju doprinos efikasnijem sprovođenju akcije i podizanju bezbednosti saobraćaja tako što će predložiti deonice puteva na kojima će pripadnici saobraćajne policije kontrolisati brzinu. Predlozi treba da sadrže preciznu lokaciju, odnosno putni pravac i mogu se odnositi na puteve van naselja i u naselju.