• Grad Vranje
  • ГРАД ВРАЊЕ

    Званична презентација града

Централа:
+381 (0)17 402 300
Портирница:
+381 (0)17 402 368
ГРАД ВРАЊЕ
Градска управа
Краља Милана бр. 1
17500 Врање
A+ A-

27. новембар 2023.

Породица Јанковић добила бесповратна средства за куповину сеоске куће

У оквиру програма Министарства за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на териториjи Републике Србиjе, данас су потписани Уговори о купопродаји куће у селу Моштаница. Уговоре је у име града Врања, као партнера у реализациjи овог програма Министарства за бригу о селу, потписао председник Привременог органа Града Врања др Слободан Миленковић са корисницима Кристином и Милошем Јанковић и власницом предметне некретнине Станом Пешић. На основу Јавног позива Министарства за бригу о селу брачни пар Јанковић из села Моштанице за куповину сеоске куће са окућницом добио је 1.122.212 динара. Нови власници немају право да отуђе купљену некретнину наредних 10 година.

Поменути програм Министарства за бригу о селу спроводи се у сарадњи са jединицама локалних самоуправа, коjе врше процену тржишне вредности и провераваjу да ли су регулисани имовинско-правни односи те непокретности. У протекле две године из овог програма Министарства за бригу о селу на територији града Врања 7 корисника је добило нове домове, од 17 колико се јавило на конкурс, док су у 2023. години 2 корисника добила нове домове. Подносиоци приjаве на конкурс били су брачни и ванбрачни парови, млади пољопривредници и пољопривреднице и самохрани родитељи, до 45 година старости коjи су желели да започну своj живот на селу тако што ће се осамосталити из родитељских домова или из градова прећи да живе на село.


НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

4. март 2024.
Град Врање учествовао је на  Јавном конкурсу Министарства за заштиту животне средине за доделу средстава за суфинансирање реализације...