• Grad Vranje
  • ГРАД ВРАЊЕ

    Званична презентација града

Централа:
+381 (0)17 402 300
Портирница:
+381 (0)17 402 368
ГРАД ВРАЊЕ
Градска управа
Краља Милана бр. 1
17500 Врање
A+ A-

23. април 2024.

Од четвртка акција појачане контроле саобраћаја

Из Министарства унутрашњих послова обавештавају грађане да ће у периоду од 25. априла до 1. маја 2024. године, саобраћајна полиција спроводити акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање и санкционисање прекршаја прекорачења брзине.

„Саобраћајна полиција ће свакога дана ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања - ручне радаре, радаре у системима видео надзора и уређаје за мерење брзине у возилима без обележја полиције („пресретачима“), док ће на аутопутевима бити мерена и просечна брзина кретања возила" стоји у саопштењу.

У склопу ове акције, која се реализује у сарадњи са организацијом ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе“), биће реализована и акција „Speed Marathon“ током среде, 01. маја, када ће на најважнијим путним правцима брзина бити мерена непрекидно у трајању од 24 часа.

Министарство унутрашњих послова позива грађане да дају допринос ефикаснијем спровођењу акције и подизању безбедности саобраћаја тако што ће предложити деонице путева на којима ће припадници саобраћајне полиције контролисати брзину. Предлози треба да садрже прецизну локацију, односно путни правац и могу се односити на путеве ван насеља и у насељу.