• Grad Vranje
  • ГРАД ВРАЊЕ

    Званична презентација града

Централа:
+381 (0)17 402 300
Портирница:
+381 (0)17 402 368
ГРАД ВРАЊЕ
Градска управа
Краља Милана бр. 1
17500 Врање
A+ A-

23. април 2024.

Апел МУП-а поводом Недеље превенције повреда у саобраћају

Министарство унутрашњих послова саопштило је да се у периоду од 22. до 28. априла 2024. године, обележава Недеља превенције повреда у саобраћају. Овај догађај обележава се широм света сваке последње недеље месеца априла, са намером да се скрене пажња на катастрофалне последице које саобраћајне незгоде остављају на појединце, њихове породице и друштво у целини.

„Напомињемо да су према подацима Светске здравствене организације  саобраћајне незгоде водећи узрок смрти и тешких телесних повреда деце и особа млађих од 24 године. У Републици Србији, у последњих пет година, просечно је на годишњем нивоу погинуло 520 учесника у саобраћају, док је више од 3.200 задобило тешке, а готово 16.000 лакше телeсне повреде. Половину погинулих на нашим путевима чине пешаци, бициклисти и мотоциклисти, као посебно рањиве категорије учесника у саобрћају.

Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да поштовањем прописа и одговорним понашањем у саобраћају дају допринос смањењу броја саобраћајних незгода и последица незгода на нашим путевима. Посебно скрећемо пажњу возачима да поштују прописано ограничење брзине, да не управљају возилом под дејством алкохола и псиохактивних супстанци, као и возачима и путницима у возилу да обавезно користе сигурносни појас и на предњем и на задњем седишту возила“, саопштили су из МУП-а.