Gradske vesti

Otvoren Nacionalni simpozijum povodom deset godina rada Dnevne bolnice za hemioterapiju

17. januar 2020, Vranje
 • Otvoren Nacionalni simpozijum povodom deset godina rada Dnevne bolnice za hemioterapijuOtvoren Nacionalni simpozijum povodom deset godina rada Dnevne bolnice za hemioterapijuOtvoren Nacionalni simpozijum povodom deset godina rada Dnevne bolnice za hemioterapijuOtvoren Nacionalni simpozijum povodom deset godina rada Dnevne bolnice za hemioterapijuOtvoren Nacionalni simpozijum povodom deset godina rada Dnevne bolnice za hemioterapijuOtvoren Nacionalni simpozijum povodom deset godina rada Dnevne bolnice za hemioterapijuOtvoren Nacionalni simpozijum povodom deset godina rada Dnevne bolnice za hemioterapiju
  1/7

  U Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju danas je organizovan Nacionalni simpozijum pod nazivom „Dnevna bolnica za hemioterapiju Vranje – deset godina lečenja malignih bolesti“. Dnevna bolnica za hemioterapiju je najmlađa organizaciona jedinica u Zdravstvenom centru Vranje, koja je formirana 24. decembra 2009. godine.
  Pozdravljajući prisutne, gradonačelnik dr Slobodan Milenković, svečano je otvorio skup rekavši da lokalna samouprava ulaže sve napore da očuva i unapredi zdravstveni sistem, kao i kvalitet zdravstvene zaštite i bezbednost pacijenata.
  „Iako mi kao Grad nismo osnivači Zdravstvenog centra, u protekle tri godine uložili smo putem različitih projekata preko 40 miliona dinara u sistem zdravsta. Veliko mi je zadovoljstvo i čast što mogu da pomognem u organizaciji ovakvih skupova gde se razmenjuju znanje i iskustvo. Na ovom skupu moći ćemo da čujemo najsavremenija dostignuća eminentnih lekara iz oblasti onkologije, dijagnostike i terapije malignih oboljenja, s ciljem podizanja kvaliteta rada medicinskih radnika“, rekao je gradonačelnik.
  Na dvodnevnom simpozijumu govoriće lekari, stručnjaci iz oblasti onkologije na temu karcinoma dojke, melanoma, karcinoma pluća i debelog creva.
  Organizator skupa je Srpsko lekarsko društvo, Podružnica u Vranju uz podršku Grada Vranja. Skup je akreditovan kod Zdravstvenog saveta Republike Srbije kao Nacionalni simpozijum sa međunarodnim učešćem.