Gradske vesti

Izmenjen pravilnik o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstva i obnove registracije

12. mart 2019, Vranje
 • Od 01.februara ove godine stupio je na snagu Pravilnik o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva. Prema najnovijim izmenama propisano je da nosilac poljoprivrednog gazdinstva vrši obnovu registracije ukoliko ima promena u strukturi biljne i stočarske proizvodnje ili dodatih obradivih površina. Ukoliko dođe do navedenih promena nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava su dužni da u roku od 30 dana od dana nastanka promene prijave iste Upravi za trezor – filijala Vranje.
  U obnovi registracije poljoprivrednici dostavljaju sve podatke koji su promenjeni u odnosu na stanje u registru, a pre svega:
  • Vrsta poljoprivrednih kultura i površine pod poljoprivrednim kulturama;
  • Podatke o promeni zemljišnog poseda i osnova korišćenja zemljišta
  • Vrsta životinja i broj gazdinstva ( HID ) na kojima se životinje drže ili uzgajaju;
  Od prvog marta do 30. aprila 2019. godine vršiće se registrovanje novih korisnika, dok je obnova registracije radi utvrđivanja prijavljenih površina za koje se mogu ostvariti osnovni podsticaji u skladu sa zakonom koji uređuje podsticaje u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2019. godinu do 30. septembra 2019. godine.
  Bliže informacije o Pravilniku mogu se preuzeti na linku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: http://www.minpolj.gov.rs/download/pravilnik-o-izmenama-i-dopuni-pravilnika-o-upisu-u-registar-poljoprivrednih-gazdinstava-i-obnovi-registracije-kao-i-o-uslovima-za-pasivan-status-poljoprivrednog-gazdinstva/# Pravo na podsticaje u poljoprivredi mogu ostvariti poljoprivredna gazdinstva koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i koja su u aktivnom statusu. Odeljenje za privredu, ekonomski razvoj i građevinsko zemljište pružiće pomoć poljoprivrednim proizvođačima prilikom popunjavanja obrazaca za registraciju ili preregistraciju gazdinstava u Kancelariji br. 15 - Gradske uprave grada Vranja, ul. Kralja Milana br.1, kontakt telefon 017/402-348 svakog radnog dana.