Gradske vesti

Usvojen Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2018. godinu

13. februar 2018, Vranje
  • Usvojen Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2018Usvojen Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2018
    1/2

    Članovi Gradskog veća usvojili su na 104. sednici Nacrte Odluka o izradi Planova detaljne regulacije u naselju Viktor Bubanj 1 i 2,  na potezu između novoprojektovane obilaznice i državnog puta IIa reda, na potezu uz Novoprojektovanu obilaznicu, u naselju Soderce, za naselje Raška, na potezu između ulica Bulevar Avnoja, Pariske Komune i Moše Pijade u Vranju. Usvojeni su i Nacrt programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja za 2018. godinu, zahtev Javnog preduzeća „Uprava Banje“ za davanje saglasnosti za upravljanje i održavanje objekta višenamenske balon sale sa zatvorenim bazenom u Vranjskoj Banji, Nacrt Odluke o izmeni i dopuni  Odluke o preuzimanju prava i obaveza Javnog preduzeća Skijalište „Besna Kobila“, kao i Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2018. godinu.

    Prema rečima članice Gradskog veća Zorice Jović, aktivne mere zapošljavanja će se sprovoditi kroz Program javnih radova, koji će obuhvatiti 60 lica sa evidencije NSZ i za ove namene je opredeljeno tri miliona dinara. Programom obuke na zahtev poslodavca biće obuvaćeno 100 lica i on je vredan pet miliona dinara. Jedna od mera zapošljavanja je i Program subvencija za samozapošljavanje, koji će obuhvatiti 40 lica, a kriterijumi za meru vrednu četiri miliona dinara biće definisani Javnim konkursom. Gradski većnici usvojili su i Akcioni plan javnog zdravlja na teritoriji Grada Vranja za period od 2018 – 2015. godine i on predviđa, između ostalog i angažovanje 10 lekara sa teritorije Grada Vranja.

    Članovi Veća usvojili su i konačnu rang listu za dodelu nagrada uspešnim studentima na teritoriji grada Vranja za školsku 2017/2018. godinu. Ukupno će biti nagrađeno 29 najboljih studenata sa teritorije Grada sa po 20.000 dinara. Na sednici Veća usvojeni su Predlog Rešenja o obrazovanju Organizacionog odbora manifestacije „Zlatni puž 2018“ i 12. Internacionalna dečja radionica animiranog filma Vranje, Program korišćenja sredstava za finansiranje i unapređenje bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Vranja za 2018. godinu, kao i Predlog Odluke o pokretanju postupka za davanje u zakup poslovnog prostora u javnoj svojini u Vranju, u ulici Partizanskoj 17a, javnim nadmetanjem. Početna cena poslovnog prostora nekadašnjeg dopisništva RTS  ukupne površine 216m2 je 250 din/m2.